fbpx

HSP coach

HSP staat voor ‘Highly Sensitive Person’ of hoogsensitieve persoon. Als je hoogsensitief bent, dan is je zenuwstelsel gevoeliger dan dat van de gemiddelde persoon. Dat betekent ook dat je meer risico loopt op overprikkeling. Je bent namelijk gevoeliger voor prikkels dan anderen. Wanneer je merkt dat je hier soms last van ervaart, kan ik je als HSP coach je helpen. Als HSP coach laat ik je graag zien hoe je ermee kunt omgaan als je zelf hoogsensitief bent. Ik kan je helpen met punten waar je als HSP’er tegenaan loopt en hoe je dit kunt voorkomen.

Wat zijn de nadelen van hoogsensitiviteit?

Dat je hoogsensitief bent, betekent niet dat je iets mankeert. Wanneer je hoogsensitief bent, zul je bepaalde dingen echter misschien wel net iets anders moeten aanpakken. Hoogsensitiviteit heeft zowel voor- als nadelen. Omdat je zoveel prikkels ervaart, is er eerder sprake van een vol hoofd. Ook kan er hierdoor eerder sprake zijn van angst en paniek. Daarnaast gaat een gevoelig zenuwstelsel vaak gepaard met allergieën, zoals hooikoorts. Iemand die hoogsensitief is, heeft bovendien eerder de neiging om verlegen over te komen, zelfs wanneer die persoon dat niet echt is. Ik kijk samen met jou naar de problemen waar je tegenaan loopt, om hier een oplossing voor te vinden.

Ook het feit dat je als hoogsensitief persoon zowel je eigen emoties als die van anderen extra heftig ervaart, kan soms moeilijk zijn. Soms is het zelfs verwarrend of je nu je eigen emoties ervaart of die van een ander. Hoogsensitiviteit kan soms dus lastig zijn, maar het kan ook erg mooi zijn als je hier op de juiste manier mee om weet te gaan. Dat is iets waar ik je graag bij kan helpen.

HSP coach
Gedragstherapie

Een HSP coach helpt je ook de positieve aspecten inzien

Als je hoogsensitief bent, kan dit ook voordelen met zich meebrengen. Zo ben je bijvoorbeeld empathischer en hebben hoogsensitieve personen vaak diepgaande relaties. Ze voelen anderen bovendien erg goed aan. Een HSP coach leert je niet alleen omgaan met de moeilijke situaties waarmee je te maken krijgt, maar laat je ook zien welke positieve eigenschappen dit met zich meebrengt.

Contact opnemen met een HSP coach

Zoek je een HSP coach? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help iedereen vanaf vier jaar en ik ben hier dan ook in gespecialiseerd. Daarnaast help ik ook bedrijven door als bedrijfscoach op te treden en kun je bij mij terecht voor gedragstherapie. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op!