fbpx

Beeldende Therapie

Wat kan ik je bieden?

Wat is beeldende therapie?

Beeldende therapie kan individueel gegeven worden, maar ook binnen een groep.

Beeldende therapie ook wel vaktherapie genoemd is een therapievorm waarin we vooral doen en niet alleen maar praten. Beelden zeggen vaak meer dan woorden, vooral voor AD(H)D’ers en HSP’ers aangezien wij in beelden denken.

Vind je het soms lastig om over je gevoel te praten? Schieten soms woorden tekort? Door woorden in beelden en vormen uit te drukken kunnen we praten over wat je hebt gemaakt, wat je voelt. En kijken we of dit terugkomt in je dagelijkse leven. Het gaat er niet om dat wat je maakt mooi is, maar heeft geeft je juist de ruimte om te experimenteren, fouten te maken, andere keuzes te maken, opnieuw te beginnen, te spelen en te kliederen.
Je hoeft niet goed te zijn in schilderen, tekenen en kleien. Het gaat niet om het resultaat, maar om het ervaren en inzicht krijgen in jezelf en in hoe je handelt.

Wat kan beeldende therapie voor jou en/of kind betekenen?

Hoe om te gaan met kenmerken van ADHD en ADD?
Leren structuur aan te brengen, chaotisch gedrag tegen te gaan, beter om te gaan met je frustraties, om perfectionisme te verminderen, je concentratie te verbeteren, je doorzettingsvermogen te vergroten.

Verwerken van problemen
Leren uiten en in beeld brengen van je emoties, leren praten over je problemen en je problemen een plekje te geven.

Zelfvertrouwen vergroten
Ontdekken en uitbreiden van wat je mogelijkheden zijn, vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfbeeld, leren accepteren van je eigen grenzen en beperkingen, ontwikkelen van je eigenheid en je identiteit.

Sociale vaardigheden leren
Leren samenwerken, leren kijken en luisteren naar anderen, bevorderen van je assertiviteit, leren eigen grenzen te stellen, rekening leren houden met anderen. Deze vaardigheden oefenen we met lotgenoten in groepstherapie.

Lees het artikel beeldende therapie

Jouw positief leven begint hier en nu!

250 Mensen hebben positief inzicht gekregen in zichzelf.
Ben jij de volgende? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit?

Als intuïtief beeldende therapeut werken we samen binnen 2 à 5 gesprekken naar een positieve mindset, inzichten in jouw talenten en leef je vanuit jouw gevoel.

Neem vrijblijvend contact met mij op.